Följ SJ

I morgon får hundratals barn sin dröm uppfylld

Pressmeddelande   •   Dec 26, 2012 09:00 CET

15-åriga Ellen Lundgren från Uppsala har reumatism sedan hon var två år. Hon är ett av hundratals barn som fick vara med på den stora artistgalan arrangerad av MinStoraDag på Cirkus i Stockholm. I morgon sänds hela galan i TV4.

Sedan SJ för tre år sedan inledde sitt samarbete med MinStoraDag, stiftelsen som uppfyller svårt sjuka barns drömmar, har SJs resenärer varit med och skänkt 2 541 resor till ett värde av 1,7 miljoner kronor till resor med SJs tåg.

Flera av dessa resor utnyttjades när barn och deras familjer från hela Sverige reste till Stockholm för den stora artistgalan, Min Stora Gala. I TV på torsdag uppträder bland andra artisterna Eric Saade, Danny Saucedo, Amy Diamond, Moa Lignell, David Lindgren och konferencieren Martin Timell för hundratals barn och föräldrar.

-  Det var jättekul att se alla artisterna på så nära håll. Jag tyckte bästa om Linnéa Henriksson och när galan var slut fick vi träffa alla kändisar, säger Ellen Lundgren.

Stiftelsen MinStoraDag är strategisk partner till SJ. Sedan några år tillbaka har alla resenärer som är med i SJs kostnadsfria medlemsprogram SJ Prio möjlighet att skänka poäng till MinStoraDag.

-  Gensvaret från våra resenärer har varit enormt. Vårt mål är att SJ Prio ska försörja MinStoraDags totala resebehov framöver, säger Sofia Edholm, chef för SJ kundprogram.

-  Samarbetet med SJ är oerhört värdefullt för oss. Vi känner ett stort stöd och engagemang från SJs resenärer. Deras skänkta poäng gör att vi på ett billigt, miljövänligt och smidigt sätt kan resa med barnen och deras familjer när vi genomför våra aktiviteter. Det underlättar vår verksamhet mycket, säger Richard Fors, generalsekreterare på MinStoraDag.

Volontärerna på MinStoraDag har tillsammans med sjuka barn och deras familjer genomfört nära 2 600 resor med tåg de senaste åren. I samarbete med universitetsjukhusen i landet förverkligar MinStoraDag upplevelsedrömmar som barnen har, för att underlätta vardagen när behandlingarna är tuffa. De vanligaste resmålen har varit från någon av städerna Göteborg, Linköping, Karlstad, Västerås, Borlänge, Gävle, Örebro och Stockholm.

MinStoraGala är just en sådan dröm där många barn fick chansen att resa till Stockholm och träffa sina drömartister.

MinStoraGala sänds i TV4 torsdagen den 27 december klockan 20.00.

Bilden: Tack vare MinStoraDag fick reumatismdrabbade Ellen Lundgren och hundratals andra barn ta tåget till Stockholm och träffa sina artistidoler på MinStoraGala, som sänds på torsdag. Foto: Stefan Nilsson/SJ

För mera information, kontakta Sofia Edholm, chef för SJ kundprogram, 010-751 57 26, eller SJ Pressavdelning, 010-751 51 84

Varje dag reser 100 000 kunder med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 800 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2011 omsatte SJ 8 miljarder kronor.