Följ SJ

Dag Rosander ny presschef på SJ

Pressmeddelande   •   Nov 20, 2008 09:06 CET

Dag Rosander börjar som presschef på SJ den 1 december. Han kommer närmast från Länsförsäkringar där han under fyra år byggt upp PR- och mediearbetet.

Dag Rosander har lång erfarenhet från såväl journalistik som informationsarbete. Han har arbetat som reporter på en rad tidningar, bland annat på Svenska Dagbladet Näringsliv där han var redaktör.

För drygt fyra år sedan började han inom informationsbranschen genom en anställning hos Länsförsäkringar där han varit presschef fram till nu.

- Jag ser fram emot en spännande resa med SJ de närmaste åren. En resa där jag får vara med och förmedla bilden av SJ som det moderna, lönsamma och kundnära företag det är. Jag tror att alla vill ta tåget och den som väljer SJ värnar också miljön, säger Dag Rosander och fortsätter:

- Jag vill också bidra till att SJ skall vara förstahandsalternativet när alla människor planerar sina resor. Till skillnad mot andra färdmedel kan tåget och SJ på ett bättre sätt erbjuda resenärerna valfrihet mellan avkoppling, umgänge och arbete.

SJs kommunikationschef Elisabeth Lindgren är nöjd med rekryteringen av ny presschef.

- Dag Rosanders erfarenhet och kompetens kommer att tillföra oss mycket i vårt externa informationsarbete. Vi bygger nu en helt ny organisation kring integrerad kommunikation där Dag blir en nyckelperson i det team som ska vara ett av bolagets ansikte utåt och i SJs kontakter med medierna.

Dag Rosander är utbildad på journalisthögskolan i Göteborg. Han är 45 år, gift, har två barn och bor i villa i Täby norr om Stockholm. Sin fritid ägnar han sig gärna åt flugfiske, natur, löpning, böcker, film och musik.

För ytterligare information:
Dag Rosander: 070-389 98 11, Elisabeth Lindgren: 076-105 53 32

Varje dag reser närmare 110 000 resenärer med SJs tåg från cirka 220 stationer mellan Narvik och Berlin. 2007 omsatte SJ 8,3 miljarder kronor. 4 000 SJare arbetar för att tågresan ska vara enkel, bekväm och trygg. SJs eltåg är märkta med Bra Miljöval - de uppfyller världens tuffaste miljökrav. Frekventa resenärer samlar förmåner och poäng som medlemmar i SJ Prio.