Följ SJ

Barnnyheter hos SJ: pinnmat och pannkakor

Pressmeddelande   •   Jun 22, 2015 09:35 CEST

SJs nya matkoncept ska göra tågresan både godare, gladare – och grönare. Tidigare i år lanserades en ny och grön frukostbox med ekologisk inriktning. Näst på tur är två olika måltider som är särskilt framtagna för att passa de yngre resenärernas smaklökar.

Ekologiska pannkakor med sylt och kycklingspett med ekologiska pastaskruvar är de första två rätterna som lanseras på barnmenyn i SJs bistro. Kycklingrätten kommer dessutom att kunna förbeställas i en glutenfri variant.
– Att resa med SJs tåg ska vara lätt som en plätt. Och gott. Vi har därför valt favoriträtter som vi vet går hem hos våra yngsta resenärer, säger Ewa Nordling, Projektledare för SJs nya matkoncept.

Arbetet med att ta fram de första rätterna till barn har pågått under flera månader. Klassiska favoriter vägdes mot spännande nyheter samtidigt som lämpliga förpackningar och enkelhet att värma vägts in i arbetet. Åsikterna var minst lika många som valmöjligheterna.
– Till slut rådfrågade jag min femåring därhemma. Han berättar att den godaste maten serveras på pinnar och att plättar är det godaste som finns, säger Ewa Nordling.

I det övriga matsortimentet finns även andra rätter, i vuxenportion, som även de är favoriter hos barnen. Den populäraste är köttbullar med mos.
– Köttbullar är en favorit som aldrig verkar minska i popularitet, oavsett rådande mattrender, säger Ewa Nordling.

De nya barnrätterna serveras i bistron ombord och kostar 55 kronor. Barnrätterna ingår i det ordinarie sortimentet i bistron.

Fem barnfavoriter på tåget:
1) Pannkakor med sylt
2) Lekvagn på utvalda InterCity
3) Kycklingspett med ekologisk pasta
4) Smakis
5) Köttbullar med mos

För ytterligare information och pressbilder:
SJs presstjänst: 010-751 51 84 och press@sj.se

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 450 avgångar, varav cirka 440 i egen regi och ytterligare cirka 1 030 avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2013 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.