Följ SJ

Succé för Kupé - 33 000 nya yrkesverksamma läsare

Nyhet   •   Sep 23, 2016 08:00 CEST

SJs ombordmagasin Kupé fortsätter att öka i popularitet visar Orvesto Näringslivs senaste siffror för 2016. Den positiva trenden håller i sig och ökningen på 33 000 yrkesverksamma läsare är nytt rekord.

- Det är ett fantastiskt resultat som visar att innehållet är relevant för många och att utformningen av Kupé fortsätter locka, säger Malou Sjörin, Kommunikationsdirektör på SJ.

I den senaste mätningen ingår för första gången tidningarna e-läsning vilket visar att respondenterna i allt högre grad söker upp Kupé som e-tidning på internet eller via SJs ombordportal. Utmärkande för Kupé är även att en majoritet, 61 procent, av de yrkesarbetande läsarna är kvinnor.

– Vi arbetar med att få till ett så omfångsrikt material som möjligt som tilltalar olika målgrupper och i olika delar av Sverige eftersom magasinet finns ombord på alla våra tåg och via vår ombordportal som nås från SJ lounge och tåg, berättar Malou Sjörin.

Kupés räckvidd i den senaste mätningen uppgår till 251 000 läsare per nummer vilket är den största totala räckvidden bland undersökningens magasin.

– Kupé har en fortsatt stark position - tidningen är omtyckt och etablerad i Sverige. I och med att fler väljer tåget som transportsätt är det fler som får tillgång till tidningen samtidigt som vi fortsätter att utveckla innehållet med relevans för en bred publik, fortsätter Malou Sjörin.

Undersökningen Orvesto Näringsliv är en årlig postal medie-och målgruppsundersökning, där de som är mellan 21 och 65 år och som tjänar minst 100 000 kronor per år ingår. 12 154 personer deltog i årets undersökning som även inkluderade de undersökta mediernas e-tidningsversioner.