Följ SJ

Pressinbjudan: Skånes utmaningar och SJs satsningar i regionen

Nyhet   •   Maj 22, 2017 08:39 CEST

SJ arrangerar ett frukostseminarium i Malmö den 23 maj

De senaste åren har det blivit allt attraktivare att bo, besöka och verka i Skåne. Jobbtillväxten i Region Skåne har under flera år varit bland de starkaste i landet. Den växande arbetsmarknaden finns i hela Skåne och även i Danmark. Effektiva resor blir därför allt viktigare för att skapa tillväxt och dynamiska regioner.

På ett frukostseminarium den 23 maj berättar Stefan Svalö, Ordförande i Kollektivtrafiknämnden Region Skåne, och Stephan Müchler, VD på Sydsvenska Handelskammaren, om regionens utmaningar. Vidare berättar Helsingborgs kommunalråd Lars Thunberg om en särskild satsning för att få fler att välja tåget i samband med tjänsteresor. Dessutom presenterar SJs affärchef Petter Essén och affärsutvecklare Gabriella Gullbrandsson, om tågbolagets planer på olika trafiksatsningar i Skåneregionen samt hur digitaliseringen och nya tekniska lösningar kan förenkla för resenären.

Tid och plats
23 maj kl 08.00-09.30 Kaffe och smörgåsar serveras från kl 07:30
Malmö Börshus, Stora Börssalen, Skeppsbron 2

Mejla idag till press@sj.se om ni har möjlighet att komma. Har ni frågor får ni gärna kontakta Christer Lundin, 070-744 44 81.