Följ SJ

Fler snabbtåg mellan Stockholm och Oslo

Nyhet   •   Nov 03, 2016 09:00 CET

Sveriges populäraste snabbtåg X2000 har nu även blivit Norges. Resandet på sträckan har gått upp kraftigt sedan snabbtågstrafiken återkom på sträckan förra hösten. I december ökar vi från tre till fem dagliga turer.

Bakom den kraftiga resandeökningen står en rad faktorer som gjort att allt fler resenärer väljer tåget, istället för bilen eller flyget.

– Vi ser att många resenärer uppskattar den förkortade restiden mellan städerna. Framgången ligger i att resan är obruten och att du som resenär kan nyttja tiden ombord bättre genom att till exempel vila, äta något gott från vår KRAV-märkta bistro eller arbeta, berättar Petter Essén, affärschef på SJ för linjen Stockholm-Oslo.

Det totala resandet på sträckan är stort. Med fler tåg blir det möjligt för fler att välja SJ. Idag sker var tionde resa med tåg och ambitionen är att öka andelen till var tredje resa.

- Det är fullt möjligt med en restid på fyra och en halv timme som är konkurrenskraftigt mot flyget. Det ser vi på sträckan Stockholm-Malmö som har motsvarande restid och där vi kör X2000 i princip varje timme, säger Petter Essén.

Den nya tidtabellen för 2017 börjar gälla den 11 december.