Följ SJ

Biohacking i SJ BizTalks på Epicenter

Nyhet   •   Mar 31, 2017 10:02 CEST

Hannes Sjöblad, Chief Disruption Officer på Epicenter, föreläste om digitala trender och biohacking på SJ BizTalks.

Årets första SJ BizTalks ägde rum på innovationshuset Epicenter i Stockholm den 28 mars. Talare var bland annat techaktivisten och biohackern Hannes Sjöblad. I sin uppskattade föreläsning berättade han om den digitala teknikens inverkan och hur den redan är en del av våra kroppar, men också om förändringar vi kan se inom en snar framtid.

Inför eventet rullade konceptet SJ Epitrain ut från Göteborg. Ombord på tåget, ett par abonnerade 1 klassvagnar med destination SJ BizTalks i Stockholm, började en spännande resa där SJ tillsammans med resenärerna fick tillfälle att utveckla framtidens tågupplevelse. I samarbete med SJs partners fick resenärerna testa nya appar, utforska VR, gå en kurs i mindfulness och en mängd andra spännande saker. 

SJ vill experimentera med chipimplantat

På Epicenter fanns även en digital safari där deltagarna fick möjlighet att bekanta sig med heta snackisar i techindustrin. Ett uppskattat inslag var möjligheten att få ett chip implanterat i handen. Något som många deltagare utnyttjade, samtidigt som Fredrik Birkl från innovationscentret SJ Labs berättade att SJ vill experimentera med chipimplantat.

– Det känns fantastiskt kul att vi lockade 200 personer till vårt andra SJ BizTalks. Vi vill inspireras och utvecklas tillsammans med våra kunder, och det gjorde vi verkligen idag, säger en "nychippad" Peter Dahlqvist, chef för SJ Biz.

Se filmen från både SJ Epitrain och SJ BizTalks.